Bilgisayar Mühendisliği |
Ana Sayfa |
Bölüm Başkanının Mesajı |
Akademik Kadro |
Bölüm Dersleri |
Akademik Bilgi Paketi |
İletişim |
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün amacı, bilgisayar tabanlı sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve bu sistemlerin etkin kullanımları alanında eğitim ve araştırma yapmaktır.
Bölümün eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim verilen konular bilgisayar tabanlı sistemlerin donanım yapısı, programlama dilleri, veri yapıları ve algoritmalar, sayısal çözümleme, veri tabanı sistemleri, mantıksal tasarım, mikro işleyiciler, veri iletişim, sistem çözümleme, yönetim bilişim sistemleri gibi meslek derslerinden ve matematik, istatistik, fizik gibi temel destek derslerinden oluşur.
Dersler laboratuvar uygulamaları ile desteklenir. Öğrenciler teorik ve pratik uygulamalı dersler yanında, gerek üniversite bilgisayar merkezlerinde, gerekse üniversite dışında bilgisayar destekli işleyen kuruluşlarda yaz stajları yaparlar.
Bilgisayar mühendisliği unvanına sahip olmak isteyen adayların standardın üzerinde akademik yeteneğe, sayısal düşünme gücüne ve sağlam bir mantığa sahip, azimli, sabırlı ve yaratıcı kişiler olmaları beklenir.
Öğrenciler, teoriyi özümsemiş, pratiği güçlü, yaratıcı, bağımsız düşünebilen, sürekli gelişime açık, takım çalışmasını bilen, evrensel değerlere sahip bireyler olarak mezun olurlar.
Bölüm mezunlarına “Bilgisayar Mühendisi” unvanı verilir. Bu unvana sahip olanlar yönetim, endüstri, finans ve hizmet alanlarında bulunan hemen her sektörde iş analisti, sistem analisti, uygulama programcısı, test mühendisi ve araştırma-geliştirme mühendisi olarak görev alabilirler.
Bu görevlerden ülkemizde en yaygın olanları yazılım geliştirme ve iş analizi görevleridir. Diğer taraftan veri tabanı yöneticisi, test mühendisi ve sistem analistleri hemen her sektörde gittikçe önem kazanan, sistem altyapılarının tasarımı ve kullanımı ile ilgili konularda görev alır.
Bilgisayar mühendislerine duyulan ihtiyaç günden güne artmakta, ve bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları, kolaylıkla iyi pozisyonlarda iş bulmaktadır.
Puan Türü: Sayısal