Kıymetli Öğrencilerimiz,
Mimarlık alanının en yalın tanımı insan işlevleri için mekanlar tanımlamaktır. Bu tanımdan hareketle; içmimarlık mesleği de konaklama, barınma, çalışma, eğlenme gibi farklı kimliklerdeki iç mekanların kullanıcı sıhhati ve konforu da gözetilerek işlevine en uygun şekilde tasarlanması uğraşıdır. Teknik bilgi kadar yaratıcı sanatsal ifade ve estetik anlayış da gerektirir. Dolayısı ile içmimarlık; mimarlık, matematik, geometri, ergonomi ve resimden ekonomi, tarih, botanik, coğrafya ve psikolojiye kadar pek çok alan ile etkileşim gerektiren disiplinler arası bir uzmanlıktır.
Öte yandan, içmimarların günümüzde artık çok iyi bir hikaye anlatıcısı olması gerektiği, ulusal ve uluslararası meslek örgütlerinde sıklıkla anılan bir olgudur. Dolayısı ile içmimarların hem dünya ölçeğinde çok iyi bir gözlemci ve analizci olmaları; hem de topladığı veriyi insani gereksinimleri yanıtlayacak mekanları kurgularken kullanacağı şekilde güdüleyebilen özgün ve yaratıcı yorumlama becerisine sahip bir sentezci ve aktarıcı olmaları gerekmektedir. Çünkü özenle tasarlanmış mekanlar; gündelik yaşantıdaki farklı işlevlerin kalitesini yükseltirken, paydaşı olan kimselerin de hayatına değer katarlar.
Bizim hedefimiz de öğretim stratejimizi bu ilkeler etrafında şekillendirerek öğrencilerimizin çağın gereklerini okuyabilen, özgüveni ve farkındalığı üst düzeyde kaliteli meslektaşlar olarak sosyal yaşantıya eklemlenmeleridir. Biz, içmimarlığın dünyadaki en keyifli uğraşlardan biri olduğuna inanıyoruz ve bu samimi heyecanımızı paylaşmanızı arzuluyoruz.
Hepinize güzel çalışmalar dilerim.
Prof. Dr. Hülya KILIÇ
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı