1.Sınıf I.Yarıyıl
TD.101 TÜRK DİLİ-I
Bu derste; noktalama ve imla kuralları, kompozisyon yazma, ödev hazırlama, öğrencinin kendini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilmesi öğretilecektir. Dersin amacı, dil-düşünce bağlantısı açısından yazılı ve sözlü anlatım aracı olarak Türkçeyi doğru ve güzel kullanabilme yeteneği kazandırabilmek; eleştirel, sorgulayıcı, araştırıcı, yapıcı ve yaratıcı düşünce ve anlatımı geliştirmektir.
AT.101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I
Bu dersin amacı; Atatürk İlke ve İnkılapları dersinin kapsadığı yakın dönem Türkiye tarihinin siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel olguları, Atatürk ve devrimleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek. Öğrencilere tarihi ve tarihle ilgili metinleri sevdirmek, öğrencilerin tarihsel olaylara çok yönlü bir şekilde bakabilmesini sağlamak ve disiplinler arası bir yaklaşım etrafında, öğrencileri, başta tarih olmak üzere farklı Sosyal Bilimlerin temel kuramsal kavramları, tartışmaları ve düşünce yöntemleri ile tanıştırmaktır.
EN.101İNGİLİZCE-I
Sınıfların düzeyleri dikkate alınarak, hazırlık sınıfının devamı olacak nitelikte, “upper-intermediate” veya “advanced” düzeyde kitaplar ve / veya ders materyali kullanılır; dinlediğini anlama, konuşma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerini geliştirici uygulamalar yaptırılır. Öğrencilerin Grafik Tasarım konusundaki sözcük dağarcıklarının geliştirilmesi hedeflenir. Sınıfların düzeylerine göre her öğrenciden 4., 5. veya 6. seviyede yalınlaştırılmış ya da orijinal roman veya hikâyelerden en az 1 adet özet yazması istenir.
BT.101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
Bireyin temel bilgi teknolojileri becerilerini edinebilmesi, internet ortamında iletişim kurabilmesi ve kendini tanıtıp anlatabilmesi ve Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint) yazılımlarını kullanılabilmesi amaçlanarak dersin içeriği şekillenmiştir.
ADL 103 MEDENİ HUKUKU
Adalet programındaki öğrencilere, özel hukukun en önemli dalı olan medeni hukukla ilgili kavramları, Türk Medeni kanununun ‘’Başlangıç’’ hükümlerini ve başlangıç hükümleri ışığında ‘’Kişiler Hukuku’’ ‘’Aile Hukuku’’ ‘’Miras Hukuku’’ ve ‘’Eşya Hukuku’’ kısımlarını öğretmek amaçlanmaktadır.
ADL 105 TEMEL HUKUK
Dersin amacı doğtultusunda, toplumsal düzen kuralları ışığında hukukun genel ilkeleri, Türk hukuk sisteminin kaynakları, yasama-yürütme ve yargı örgütünün tanıtılması, hukuk kurallarının uygulanması, borç, mülkiyet ve miras kavramları hakkında genel bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
ADL 101 ANAYASA HUKUKU BİLGİSİ I
Bu dersinin amacı, Türk anayasa hukukunun tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirme, Türk anayasa hukukunun genel ilkelerinin açıklanması, devlet ve devletin temel niteliklerini öğretmektir.
ADL 107 İDARE HUKUK BİLGİSİ
Adalet programındaki öğrencilere, idare hukukunun temel kavramları hakkında bilgi vermek, idari teşkilat, idari faaliyetler (kamu hizmetleri, kolluk, planlama) ve idari yargı konularını öğretmek amaçlanmaktadır.
1.Sınıf II.Yarıyıl
AT.102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II
Bu derste; Atatürkçülüğün bir düşünce sistemi olarak dünya görüşleri içindeki yeri tartışılarak bir taraftan demokratik diğer bir taraftan pragmatik bir düşünce sistemi olarak dogmatik ve totaliter ideolojilerden farkları ortaya konmaya çalışılarak öğrencilerin doğru algılama gücü ve karar verme yetilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
EN.102 İNGİLİZCE-II
Sınıfların düzeyleri dikkate alınarak, hazırlık sınıfının devamı olacak nitelikte, “upper-intermediate” veya “advanced” düzeyde kitaplar ve / veya ders materyali kullanılır; dinlediğini anlama, konuşma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerini geliştirici uygulamalar yaptırılır. Öğrencilerin Grafik Tasarım konusundaki sözcük dağarcıklarının geliştirilmesi hedeflenir. Sınıfların düzeylerine göre her öğrenciden 4., 5. veya 6. seviyede yalınlaştırılmış ya da orijinal roman veya hikâyelerden en az 1 adet özet yazması istenir.
TD.102 TÜRK DİLİ-II (Teori 2 + Uygulama 0 = 2 Kredi)
Bu derste; roman, öykü, şiir, anı, otobiyografi, biyografi... gibi edebi türlerin özellikleri anlatılarak örnek metinler incelenecektir. Dersin amacı; öğrencilerin okuduklarını anlayarak bunları düzgün bir Türkçeyle ifade edebilmelerini sağlamak; eleştirel, sorgulayıcı, araştırıcı, yapıcı ve yaratıcı düşünce ve anlatımı geliştirmektir.
ADL 102 ANAYASA HUKUKU BİLGİSİ II
Birinci yarıyılda alınan Anayasa Hukuku dersi ile bağlantılı olarak, Anayasa Hukukunun Temel İlkeleri ışığında insan hakları gibi kavramları tanımlamak ve yasama, yürütme ve yargı başlığı altında kuvvetler ayrılığını öğretmektir.
ADL 104 KALEM MEVZUATI
Bu dersin amacı, yargı örgütünün genel sınıflandırılması(ilk derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleri), yargı teşkilatının kalem işlemlerine ait yasal düzenlemeleri, dosya ve defter düzenlemeye ilişkin kurallar, kalemlerde yapılan her türlü yazışma işlemler ve yapılış şekilleri, kalem personelinin (yazı işleri müdürü, zabıt kâtibi ve mübaşir) görevleri hakkında öğrencilere bilgi vermektir.
ADL 108 HUKUK USULÜ BİLGİSİ
Medeni usul hukuku özel hukuk ilişkilerinde çıkan uyuşmazlıkların çözüm yollarını gösteren hukuk dalıdır. Bireyler ihlal edilen haklarının korunmasını devletten dolayısı ile mahkemelerden talep edebilirler. Bu dersin amacı uyuşmazlıklarda mahkemelerin ve tarafların (davacı-davalı) izleyecekleri usulleri öğretmektir. Ayrıca, hâkimler, avukatlar, adliye personeli, noterler, Yargıtay, mahkemelerin kuruluşu, mahkemelerin görev ve yetkilerini de öğrencilere anlatmaktadır.
ADL 106 ÖZEL HUKUK BİLGİSİ
Bu dersin amacı, öğrenciye Türk Borçlar Hukuku genel hükümleri hakkında teorik ve pratik bilgi aktarmaktır. Ders, sözleşmeler hukuku üzerinde yoğunlaşmakta ve sözleşmelerin kaynakları, kuruluşu, temsil, sözleşmelerin geçerliliği, yorumlanması ve içeriği, ifası ve ifa etmemeye bağlanan sonuçlar gibi konulara odaklanmaktadır.
ADL 110 SEKRETERLİK VE BÜRO YÖNETİMİ
Adalet programındaki öğrencilere bu derste, oturuş ve duruş tekniğine göre ayarlayarak bilgisayarda (F/Q) klavyeyi kullanıp on parmak (hızlı) yazı yazdırılabilme ve verilen metni istenilen sürede ve doğru bir şekilde yazdırabilme amaçlanmaktadır.
2.Sınıf I.Yarıyıl
ADL 211 CEZA HUKUKU BİLGİSİ - I
Ceza hukukuna hâkim temel ilkeler ışığında; Türk Ceza Kanunu'nun genel hükümlerinde yer alan kavramlar hakkında temel bilginin verilmesi amaçlanmaktadır.
ADL.203 HUKUK DİLİ VE ADLİ YAZIŞMA
Adalet programındaki öğrencilere, Hukuk dilinin kullanılması, adli ve genel dilekçeler, dava ve icra iflas hukukuna ilişkin dilekçeler, adli yazışmaların genel ilkeleri, icra takiplerine ilişkin belgeler, sözleşmeler ve noter belgeleri konuları hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
ADL.205 İCRA HUKUKU BİLGİSİ
İcra Hukukunun temel bilgileriyle birlikte takibe başvuru, bu takibe karşı borçlunun hakları ve başvuru yolları, haciz, borcun ödenmesi, paraların paylaştırılması, özel takip usulleri, ilamlı icra konuları hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
ADL.201 İDARİ YARGILAMA USULÜ BİLGİSİ
2577 sayılı yasa çerçevesinde, idari yargının görev alanı, uyuşmazlık mahkemesi(Kuruluş, gelişim ve çalışma yöntemi) uyuşmazlık mahkemesinin görevleri, iptal davaları, tam yargı davaları, dava açılması ve sonuçları, davaların karara bağlanması ve kanun yolları konularına bu derste odaklanılmaktadır.
SDG.263 KIYMETLİ EVRAK HUKUKU
Kıymetli Evrak Hukuku dersinde “kıymetli evrak” kavramından başlayarak ve bunların özel bazı türleri dersin kapsamı içerisinde öğrencilere aktarılmaktadır. Kıymetli evrak hukukuna hâkim ilkelerin işlenmesinin ardından, özellikle kambiyo senetleri, poliçe, bono ve çek konuları üzerinde durulmaktadır.
ADL.207 TEBLİGAT MEVZUATI
7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri çerçevesinde, tebligat çıkartacak ve tebligat yapacak merciler, tebligat yapılabilecek kişiler, tebligatın yeri ve zamanı, tebligatın yapılma usulü, ülke dışı ve yabancılara tebligat, usulsüz tebligat ve tebligat suçları konuları işlenmektedir.
ADL.209 TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
Adalet programındaki öğrencilere, ticaret hukukunun temel konuları olan; ticari işletme hukuku ve şirketler hukuku hakkında genel bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
SDG.201 TEMEL İŞLETME
Genel işletme dersinde öğrencinin işletmecilik ile ilgili temel kavramlar, işletmelerin tarihsel gelişim süreci, işletmelerin amaçları, çevre ile ilişkileri, işletmelerin çeşitli şekillerde sınıflandırılması, işletmelerin hukuksal yapıları, işletme kurmanın aşamaları, işletme büyüklüğü ve kapasitesi ve işletmelerin temel işlevleri konularında bilgilenmesi sağlanır.
2.Sınıf II.Yarıyıl
ADL.204 AVUKATLIK VE NOTERLİK MEVZUATI
Avukatlık hukuku, avukat olabilmenin koşulları, avukatlık sözleşmesi, avukatın hak ve yükümlülükleri, avukatlık mesleğinin örgütleri, avukatın sorumluluğu, avukatlık meslek kuralları, noterlik hukuku, noterliklerin kurulması ve mesleğe giriş ve sona erme, noterlerin hak ve yükümlülükleri, noter işlemleri ve noterlerin sorumluluğu hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
ADL.202 BİTİRME PROJESİ
Öğrencilere içinde yaşadıkları topluma ve diğer insanlara karşı sorumluluk duygusu kazandıracak, yaşadıkları çevre ve kentin sorunlarına duyarlılıklarını arttıracak, öğrencilerin sosyal eşitsizliklere duyarlılığını ve ihtiyacı olan kesimlerle dayanışma duygusunu geliştirecek, öğrencilerin üniversiteye ve topluma aidiyet duygularını geliştirecek, öğrencilerin girişimcilik ve inisiyatif alma kapasitelerini arttıracak, öğrencilerin kendi aralarında ve kamusal aktörlerle işbirliği yaparak ekip çalışmasına yatkınlıklarının geliştirecek, öğrencilerin kişisel potansiyellerinin gelişimine katkıda bulunmasını sağlayacak ortak bir sorumluluk projesi yürütmeleri beklenmektedir.
ADL.206 CEZA HUKUKU BİLGİSİ II
Ceza hukukuna hâkim temel ilkeler ışığında; Türk Ceza Kanunu'nun genel hükümlerinde yer alan kavramlar ve özel hükümlerde yer alan temel suç tipleri hakkında genel bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
SDG.252 DAMGA VERGİSİ VE HARÇLAR
Damga vergisi ve harca tabi olan işlemler, maktu ve nispi harç kavramları, maktu harç miktarları ve nispi harcın oranlarına ilişkin bilgiler verilecektir.
SDG.204 GİRİŞİMCİLİK
Girişimcilik kavram ve yaklaşımları; girişimcilik süreci: fikir üretme, fizibilite analizi, iş planı ve strateji, organizasyon tasarımı, yeni iş takımını kurma, finansman, fikri hakların korunması; yeni iş planlarının uygulamaya konması; organizasyonlarda inovasyon ve değişim; gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde girişimcilik
ADL.208 İFLAS HUKUKU BİLGİSİ
İflas Hukukunun temel bilgileriyle birlikte iflas yoluyla takibe başvuru, bu takibe karşı borçlunun hakları ve başvuru yolları, iflas organları, maddi iflas hukuku, şekli iflas hukuku, iflasın tasfiyesi, iptal davası, konkordato, iflasın ertelenmesi, uzlaşma yolu ile şirket yapılandırma hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
ADL.210 İNFAZ HUKUKU BİLGİSİ
Adalet programındaki öğrencilere, İnfaz hukukunun genel kavram ve ilkeleri ile ülkemizdeki İnfaz rejiminin anlatılması, İnfaz hukuku mevzuatın genel olarak tanıtılması amaçlanmaktadır.
STJ.202 STAJ
Dört dönem teorik dersler tamamlandıktan sonra yaz döneminde 30 iş günü uygulama yapılır ve çalışmalar rapor haline getirilir.