Yazılım Geliştirme İçin Matematik
Bu ders sayisal veri ve bilgi içeren problemleri tanimlayabilme, anlayabilme ve çözebilme yetilerini gelistirmeyi amaçlamaktadir. Ders sürecinde gündelik yasamda ve ilgili profesyonel hayatta karsilasilabilecek problemleri çözmeyi olanakli kilacak temel beceriler kazandirilacaktir. Bu baglamda; ders kapsaminda temel analitik problem çözme metodlari ilgili konular araciligiyla aktarilacaktir.
Algoritma ve Programlamaya Giriş
Bu ders kapsamında kod tasarımı, yalancı kod, akış diyagramları, temel arama ve sıralama algoritmaları, programlamada temel kavramlar, C# programlama dili temel yapısı, döngüler, hata kontrol yapıları, console ve windows uygulamaları konuları anlatılır.
Veri Tabanı Yönetim Sistemi
Bu ders kapsamında veritabanı öncesi kullanılan veri depolama yöntemleri, veritabanı kavramı, veritabanı tasarımı, ilişkisel cebir, veri modelleri, varlık ilişki modeli, tablo, görünüm(view), SQL, DML, DDL, sınırlılıklar (constraint), tetikleyiciler(trigger), saklı yordamlar(stored procedure), kullanıcı tanımlı fonksiyonlar(UDF), transaction, indeksler ve güvenlik konuları anlatılmaktadır.
Bilgisayar I
Bu dersin temel amaci, ögrencilerin mesleki ve akademik hayatlarinda gerekli olacak temel yazilimlari ve araçlari ögrenmeleridir. Bununla birlikte bilgisayarin (ve Internet’in) yeni kullanim alanlari dersin ele aldigi konular arasinda bulunmaktadir.Günümüzde çalisma hayatimizin vazgeçilmez bir parçasi haline gelen Microsoft Office yazilimlarini ögretmek ve uygulamalar yaptirmak Bil102 dersinin esas omurgasini olusturmaktadir. Bu ders ile birlikte ögrenciler Word, PowerPoint, Excel, Outlook ve Windows 7 hakkinda temel ve ileri düzey bilgiler edinerek bu yazilimlari aktif olarak kullanabilecek hale geleceklerdir.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Bu dersin temel amaci ögrencilere; Kurtulus Savasi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi kosullarda nasil kuruldugunu anlatarak, devletin temelini olusturan Atatürk Ilkeleri’ni benimsetmektir. Özellikle monarsiden cumhuriyete geçis ve demokratik parlamenter sistemin oturmasi sürecini anlatmaktir.
Türk Dili I
Bu dersin amaci; ögrencilere, anlama ve ifade etmeyle ilgili temel beceriler kazandirmak, edebi metinleri okuma ve çözümleme pratigi saglamak, proje yazmak ya da sunu hazirlamada yararli olacak kompozisyon yöntemlerini ögretmektir.
İngilizce I
Siniflarin düzeyleri dikkate alinarak, hazirlik sinifinin devami olacak nitelikte, “upper-intermediate” veya “advanced” düzeyde kitaplar ve / veya ders materyali kullanilir; dinledigini anlama, konusma, okudugunu anlama ve yazma becerilerini gelistirici uygulamalar yaptirilir. Ögrencilerin medya alanindaki sözcük dagarciklarinin gelistirilmesi hedeflenir. Siniflarin düzeylerine göre her ögrenciden 4., 5. veya 6. seviyede yalinlastirilmis ya da orijinal roman veya hikâyelerden en az 1 adet özet yazmasi istenir.
Nesne Tabanlı Programlama
Bu ders kapsamında C# programlama dili içindeki nesne tabanlı programlama yapabilmek için gerekli olan teknik bütün konular öğretilir. Bu konular: sınıf(class) kavramı, kapsülleme(encapsulation),çok biçimlilik( polymorphisim),kalıtım-miras( inheritance), yapıcı metodlar(constructor), soyut sınıflar(abstraction), interface, parçalı sınıf(partial class), generic sınıflar gibi nesne tabanlı programlamanın temel ve ileri konularıdır.
E-Ticaret İş Becerileri
E-ticaret yapabilmek için gerekli olan tüm teknik bilgi ve beceriler bu ders kapsamında öğretilir. Ülkemizdeki ve dünyadaki e-ticaret girişim örnekleri üzerine değerlendirmeler yapılır ve bu e-ticaret sistemleri incelenir. E-ticaretin yararları, zararları, geçmişi, bugünü ve geleceği gibi konular detaylandırılarak ders kapsamında işlenir.
Kariyer Gelişimi
Bu ders kapsamında öğrencileri iş yaşamına hazırlamak için gerekli bilgi ve beceriler, etkili özgeçmiş hazırlama teknikleri ve mülakat becerileri öğretilir.
Web Sitesi Tasarımı
Bu ders kapsamında web sitesi tasarlamak için gerekli olan teknik bilgi ve beceriler kazandırılır. HTML, DHTML, XHTML, CSS, JavaScript, Photoshop, Dreamweaver gibi wbe sitesi tasarlayabilmek için gerekli olan teknoloji ve programlar öğretilir.
İngilizce II
Bu dersin amaci ögrencilere sektörde kullanilan terimleri, degisik projelerde karsilasilabilecek mesleki terimlerin anlam ve içeriklerini, mesleki konularda okumayi ve okudugunu anlamayi, kelime dagarciginin gelistirilmesini, kullanma ve bakim kilavuzlarinin tercümesini; teknik rapor, CV, siparis ve is mektubu yazim ilkelerini ögretmektir.
Türk Dili II
Bu dersin amaci; ögrencilere, anlama ve ifade etmeyle ilgili temel beceriler kazandirmak, edebi metinleri okuma ve çözümleme pratigi saglamak, proje yazmak ya da sunu hazirlamada yararli olacak kompozisyon yöntemlerini ögretmektir.
Bilgisayar II
Bilgisayarin tarihi gelisimi, bilgisayar teknolojisindeki yeniliklerin gelisimi, bilgi sisteminin anlasilmasi, yazilim ve donanim yapilarinin analizi, Ofis programlarinin tanitimi, metin biçimlendirme, özel simgeler, kenarliklar, kelime bulma, tablo olusturma, kopyalama, düzeltme, nesne ekleme, çizim yapma, araç çubuklarini kullanma.
Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II
Ögrencilere; Kurtulus Savasi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi kosullarda nasil kuruldugunu anlatarak, devletin temelini olusturan Atatürk Ilkeleri’ni benimsetmektir. Özellikle monarsiden cumhuriyete geçis ve demokratik parlamenter sistemin oturmasi sürecini anlatmaktir.
Veri Tabanı Programlama
Bu dersin amacı C# programlama dili ve MS Sql Server kullanarak veritabanı uygulamaları geliştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Ders kapsamında ADO .NET, Entity Framework, LINQ, XML konuları detaylıca ele alınmaktadır.
Web Programlama
Bu dersin amacı ASP .NET Web Forms ve ASP .NET MVC web teknolojilerini kullanarak dinamik web siteleri geliştirebilmek için gerekli olan temel bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.
Veri Yapıları ve Algoritmalar
Bu dersin amacı C# programlama dilinde tek yönlü ve çift yönlü bağlantılı listeler, çevrimsel ve karma bağlantılı listeler, bağlantılı liste uygulamaları; ağaç türleri ve ağaç üzerindeki işlemler; yığınlar, tasarımı ve kullanımı; sıralama algoritmaları; arama algoritmaları; graflar, tasarımı ve kullanımı konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.
.NET İle Programlama
Bu dersin amacı Windows Presentation Foundation üzerinde Windows tabanlı programlama yapabilmek için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Ders kapsamında XAML, kontroller, sitiller, menüler, animasyonlar konuları üzerinde durulur.
Tasarım Desenleri
Bu dersin amacı yazılım projelerini nesne tabanlı yaklaşımla en sorunsuz şekilde gerçekleştirmek için var olan yazılım tasarım desenlerini öğrencilerin kullanabilmesini sağlamaktadır. Ders kapsamında Gang of Four olarak bilinen Erich Gamma, Richard Helm, Ralph Johnson, John Vissides’in oluşturmuş oldukları 23 adet tasarım deseni üzerinde durulmaktadır. Bunların yanında günümüzde gelişmekte olan yeni tasarım desenleri de ders kapsamında incelenmektedir.
Dağıtık Yazılım Uygulamaları
Bu dersin amacı günümüzün en önemli yazılım geliştirme metodolojisi olan servis tabanlı mimarinin kullanılmasını sağlamaktır. Bu ders kapsamında Microsoft dağıtık yazılım teknolojileri üzerinde durulmaktadır. ASMX Web Servisleri, WCF Servisleri ders kapsamında incelenen konulardır.
Java ile Programlama
Bu ders kapsamında Java ile nesne tabanlı programlama, bilgi saklama teknikleri, sınıf tasarımı, kalıtım, soyut sınıflar, Windows programlama, veri işleme konuları üzerinde durulur.
Proje Tasarımı, Geliştirme ve Değerlendirme
Bu ders kapsamında gerçek bir yazılım projesinin tasarlanması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi aşamalarında neler yapılması gerektiği üzerinde durulur.
Mobil Programlama
Bu ders kapsamında Windows Phone 8 üzerinde C# dilini kullanılarak uygulama geliştirilmesi için gerekli bilgi ve beceriler kazandırılır. XAML, uygulama yaşam döngüsü, veri işleme, MVVM tasarım deseni, animasyonlar, kamera işlemleri, aramalara erişim ve işleme, dosya işlemleri, navigasyon, pivot, panorama gibi konular üzerinde durulur.