Bilgisayar I
Bu dersin temel amacı, öğrencilerin mesleki ve akademik hayatlarında gerekli olacak temel yazılımları ve araçları öğrenmeleridir. Bununla birlikte bilgisayarın (ve internet’in) yeni kullanım alanları dersin ele aldığı konular arasında bulunmaktadır.
Günümüzde çalışma hayatimizin vazgeçilmez bir parçası haline gelen Microsoft Office yazılımlarını öğretmek ve uygulamalar yaptırmak Bil102 dersinin esas omurgasını oluşturmaktadır. Bu ders ile birlikte öğrenciler Word, PowerPoint, Excel, Outlook ve Windows 7 hakkında temel ve ileri düzey bilgiler edinerek bu yazılımları aktif olarak kullanabilecek hale geleceklerdir.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Bu dersin temel amacı öğrencilere; Kurtuluş Savaşı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi koşullarda nasıl kurulduğunu anlatarak, devletin temelini oluşturan Atatürk İlkeleri’ni benimsetmektir. Özellikle monarşiden cumhuriyete geçiş ve demokratik parlamenter sistemin oturması sürecini anlatmaktır.
Türk Dili I
Bu dersin amacı; öğrencilere, anlama ve ifade etmeyle ilgili temel beceriler kazandırmak, edebi metinleri okuma ve çözümleme pratiği sağlamak, proje yazmak ya da sunu hazırlamada yararlı olacak kompozisyon yöntemlerini öğretmektir.
İngilizce I
Sınıfların düzeyleri dikkate alınarak, hazırlık sınıfının devamı olacak nitelikte, “upper-intermediate” veya “advanced” düzeyde kitaplar ve / veya ders materyali kullanılır; dinlediğini anlama, konuşma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerini geliştirici uygulamalar yaptırılır. Öğrencilerin medya alanındaki sözcük dağarcıklarının geliştirilmesi hedeflenir. Sınıfların düzeylerine göre her öğrenciden 4., 5. veya 6. seviyede yalınlaştırılmış ya da orijinal roman veya hikâyelerden en az 1 adet özet yazması istenir.
E-Ticaret İş Becerileri
E-ticaret yapabilmek için gerekli olan tüm teknik bilgi ve beceriler bu ders kapsamında öğretilir. Ülkemizdeki ve dünyadaki e-ticaret girişim örnekleri üzerine değerlendirmeler yapılır ve bu e-ticaret sistemleri incelenir. E-ticaretin yararları, zararları, geçmişi, bugünü ve geleceği gibi konular detaylandırılarak ders kapsamında işlenir.
Bilgisayar Sistemleri
Bu dersin temel amacı; öğrenciye mantıksal yapı ve logic tasarım düşüncesini geliştirmektir. Ders içeriğinde elektronik devre kapıları ve bunların tasarım modelleri yer almaktadır. Logic kapılarda AND, OR, NOT vb. kapılar ile mantıksal devreler tasarlama sürecine giriş yapılmaktadır.
Ağ Teknolojileri
Bu dersimizde bilgisayar katman yapıları ve ağları kullanım amaçları, faydaları göz önüne alarak temel switch-router yapılandırması anlatılmaktadır. Cisco ICND1 dokümanları yardımıyla essiz bir ağ temel mantığına giriş sunmaktadır.
Son Kullanıcı için IT Desteği
Bu dersimiz kapsamında Bilişim Teknolojileri alanında çalışacak IT Uzmanlarının işyerlerinde ihtiyaç duyacağı tüm altyapının verileceği dersimizdir. Client İşletim Sistemleri üzerinde anlatılan dersimiz, giriş seviyesinde çözümler sunan aktif bir derstir.
İngilizce II
Bu dersin amacı öğrencilere sektörde kullanılan terimleri, değişik projelerde karşılaşılabilecek mesleki terimlerin anlam ve içeriklerini, mesleki konularda okumayı ve okuduğunu anlamayı, kelime dağarcığının geliştirilmesini, kullanma ve bakim kılavuzlarının tercümesini; teknik rapor, CV, sipariş ve is mektubu yazım ilkelerini öğretmektir.
Türk Dili II
Bu dersin amacı; öğrencilere, anlama ve ifade etmeyle ilgili temel beceriler kazandırmak, edebi metinleri okuma ve çözümleme pratiği sağlamak, proje yazmak ya da sunu hazırlamada yararlı olacak kompozisyon yöntemlerini öğretmektir.
Bilgisayar II
Bilgisayarın tarihi gelişimi, bilgisayar teknolojisindeki yeniliklerin gelişimi, bilgi sisteminin anlaşılması, yazılım ve donanım yapılarının analizi, Ofis programlarının tanıtımı, metin biçimlendirme, özel simgeler, kenarlıklar, kelime bulma, tablo oluşturma, kopyalama, düzeltme, nesne ekleme, çizim yapma, araç çubuklarını kullanma.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Öğrencilere; Kurtuluş Savaşı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi koşullarda nasıl kurulduğunu anlatarak, devletin temelini oluşturan Atatürk İlkeleri’ni benimsetmektir. Özellikle monarşiden cumhuriyete geçiş ve demokratik parlamenter sistemin oturması sürecini anlatmaktır.
Ağ Yönlendirme Teknolojileri
Bu dersimiz kapsamında router ve switchler üzerinde kullanım imkânı sunarak Cisco Paket Tracer üzerinde yapılacak topolojiler ile network tarafında tasarılar geliştirilecektir. Subnetting, Router özellikleri ve yönlendirme metotları üzerinde çalışmalar yapılacaktır.
Bilgi Teknolojileri Yönetimi
Bu dersimizin amacı orta ve üst düzey şirketlerde kullanılan dizin yapısı anlatılacaktır. Active Directory yapısında domain kurulumları ile ileride çalışanımız firmalarda tek noktadan Group Policy ile yönetim imkânı sağlayacağız.
Ağ işletim Sistemleri
Bu dersimizin amacı server işletim sistemlerinin kurulması, yönetilmesi, bakımı konusunda çıkabilecek sorunlara çözüm üretmektir. Ders içerisinde DNS, DHCP gibi firmaların olmazsa olmazları ayrıntılı bir şekilde ele alınmaktadır.
Yerel Ağ Teknolojileri
Bu dersimiz kapsamında switchler üzerinde kullanım imkânı sunarak Cisco Paket Tracer üzerinde yapılacak topolojiler ile network tarafında tasarılar geliştirilecektir. Switch konfigürasyonları VLAN teknolojileri, Spanning Tree protocol ve WLAN kavramları ile dersler daha derinlemesine topolojilerle genişleyecektir.
Ağ Altyapı Servisleri
Ağ işletim Sistemleri dersinin bir devamı niteliğinde olan bu dersimizde Network servislerine daha derinlemesine girişler yaparak kurumsal firmalarında kullandığı NPS, DFS, FSRM, NLB, RDP, WSUS gibi Microsoft’un server yapıları incelenmektedir.
İnternet Sunucuları Yönetimi
Bu dersimizde sistem bilgisi kuvvetli bir uzmanın bilmesi gereken İnternet Information Server kurulumu, yönetimi, yönlendirilmesi gibi uygulamalı işlemleri yapabilmeyi sağlamaktır. Ayrıca HTTP, HTTPS, FTP yönetimi ile loglama işlemlerine bakılacaktır. Dersimizin ikinci bölümünde aktif öğrenme modeline uygun olarak Öğrenci projeleri ve sunumlarıyla SQL database servisleri ve yönetimi ele alınacaktır.
Sanallaştırma Sistemleri
Yeni teknolojilerin temelini oluşturan sanallaştırma teknolojisine giriş yapılacaktır. Microsoft sanallaştırma Hyper-V ve Wmware Workstation ile WM ESXi sanallaştırma yapıları kullanılarak tüm derslerde bu dersin içeriğini aktif bir şekilde kullanma imkânı bulacağız. Kurumsal firmalarda kullanılan ve tüm bu büyük yapıların nasıl sanallaştırıldığını anlayacağımız ve kullanacağımız bu dersimiz aktif öğrenme stratejisine birebir uymaktadır.
Geniş Alan Ağ Teknolojileri
ICND1-2 müfredatına uygun Cisco temelli olarak tasarlanmış bu dersimizde Frame Relay- Metroethernet hatlara tasarımlarıyla birlikte anlatılmaktadır. VPN ve Cisco Discovery Protocollerle zenginlesen dersimiz büyük yapıdaki networklerinde çalışma prensibini öğrenebileceğimiz argümanlar sunmaktadır.
Bilişim Güvenlik Yöntemleri
Bu dersin amacı son zamanlarda gelişen bilişim ve sosyal medyanın güvenlik açıkları ve sorunlarını gidermek için alınabilecek yöntemler ile Proxy – Firewall yapısı üzerinde kurgulanarak gerekli çözüm önerilerini getirmeyi sağlamaktır.
Ağ Güvenliği
Firma içerisinde oluşabilecek güvenlik açıklarını gidermek, şirket dışından gelebilecek tehditleri absorbe edebilmek için Forefront ürün çözümleri ile Firewall yapısının anlatılacağı ayrıca Sonicwall gibi fiziksel firewall ile topolojiler kuracağımız bu dersimizde öğrencilerin sunacağı projelerle Proje tabanlı eğitimler yapılacaktır.
Mesajlaşma ve E-mail Sistemleri
Bu dersimizin amacı Mesajlaşma altyapını kavrama, kurma, yönetebilme ve sorunları ayırt edebilme öngörüsünü kazandırmaktır. Microsoft’un Exchange Server ürünleri ile DAG yapısını kuracağımız derslerimizde öğrencilerimiz aktif bir şekilde kendi domain ve mesajlaşma yapılarını kurabilecekleri imkânlar vereceğiz.