Haber-Duyuru

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde ‘’Şeflerle Söyleşi ve Milli Mutfak Hareketi’’

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimiz tarafından düzenlenen ‘’Şeflerle Söyleşi ve Milli Mutfak Hareketi’’ paneli düzenlendi.

Panelde; Taşpakon Genel Başkanı Baş Danışmanı Öner Çulfaz, Taşpakon Genel Sekreteri Ömer Esen, İspader Genel Başkanı Aytekin Titiz, İspader Yönetim Kurulu Üyesi Eyyüp Polat, Taşpakon Gençlik Kolları Başkanı M. Berkay Yıldırım ve Taşpakon Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hakan Tuzlu panelistlerimiz arasındaydı.

Hakan Tuzlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen panel de diyabet ve çölyak hastalarının beslenme koşullarına uygun mönü oluşturulması üzerinde duruldu.
‘’Kendi coğrafyamızdaki gıdaları tanımalı ve değerini bilmeliyiz.’’ açıklamasını yapan Çulfaz, Türk Mutfağı’nın ne kadar sağlıklı olduğuna da değindi.

Örnek alınacak bir şef olmak için; yabancı dilin, gastronomi matematiğinin ve her an kendini geliştirmenin önemini vurguyalan panelistlerimiz öğrencilerin sorularını da yanıtlamayı ihmal etmedi.