İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nde Yükseköğretimde 10 Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor!

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ‘’Yüksek Öğretimde 10 Yıl’’ etkinlikleri kapsamında Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘’Uluslararası Gastronomi ve Beslenme’’ konulu konferans gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Fen Bilimleri Enstitü Müdür Prof. Dr. Haydar Özpınar’ın yaptığı konferansta Gastronomi bölümü için; ‘’ Gastronomi kültürünü öğrenirken içinde bulundurduğu yöresel kültürü değil farklı kültürleri de öğreteceğiz.’’ sözleriyle açıklıyor.

Konferansın ilk konuşmacısı İtalya Pollenzo Gastronomi Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nicola Perullo ‘’İtalya’da Gastronomi Eğitimi ve Önemi’’ konulu sunumu ile başladı. Perullo, üniversitesi hakkında bilgi verdikten sonra gastronomi alanını şu sözlerle özetledi; ‘’ Gastronomi alanı sadece yemekle ilgili değil insanla ilgili olan her şeyi kapsar. Üretim, tüketim ve ulaşım.’’

Eataly Executive Chef Claudio Chinali ‘’İtalya ve Türk Mutfak Sanatlarının Benzerlikleri ve Önerileri’’ başlıklı sunumu ile gastronominin benzer yönlerini anlattı. İtalyan ve Türk Mutfağının sadece yemekten ibaret olmadığını ‘’Sadece makarna sandığınız şeyin arkasında bir dünya var.’’ sözleriyle özetledi.

LMK Restaurant Group Yöneticisi Cenk Atalay ‘’Restaurant İşletmeciliğinde Gastronominin Yeri ve Önemi’’ sunumunda gastronomi eğitiminin önemine değindi.

Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç ‘’Denizden Sofraya Balık ve Balık Ürünleri’’ sunumu ile doğru bilinen yanlışları anlattı.

Arcadia Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Arca ‘’Gastronomi Turizmi’’ başlıklı konuşmasında ‘’Turizmin insandan insana olan ilişkinin en net olduğu yerdir.’’ dedi.

Gastronomi Yazarı- Kahve Eğitmeni Cenk Girginol ‘’Kahve Tarihine Yolculuk’’ başlıklı sunumu ile kahve kültüründen ve inceliklerinden söz etti.

Değerli konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.