Lisansüstü Öğrenci İşleri Ofisi Çalışma Saatleri Nedir?
Hafta içi: 09.00-18.00
Lisansüstü Öğrenci İşleri Ofisi İletişim Bilgileri Nedir?
Kazlıçeşme Yerleşkesi Öğrenci İşleri Ofisi Telefon: 0850 474 74 75 - 0212 912 63 64
Lisansüstü programlara başvuru için ücret talep edilmekte midir?
Lisansüstü programlara başvuru ücretsizdir.
Öğrenim nerede ve hangi zaman aralıklarında olmaktadır?
Lisansüstü program ders gün ve saatleri çalışan öğrenciler dikkate alınarak düzenlenmektedir. Dersler genellikle hafta içi akşam saatlerinde ve tüm derslerimiz farklı kampüslerde yer almaktadır.
Lisansüstü programların eğitim süresi nedir?
Tezli yüksek lisans programının süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ve bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.
Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı ve bilimsel hazırlık süresi hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır.
Doktora programı, yabancı dil hazırlık sınıfı ve bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır.
Alan dışı başvuru yapıldığında bilimsel hazırlık dersleri alınması zorunlu mudur?
Yüksek lisans ve doktora programlarında, lisans derecesini başvurdukları yüksek lisans veya doktora programından farklı alanlarda almış olan adaylar (lisans derecesi ile doktoraya başlayan öğrenciler) ile yüksek lisans derecesini başvurdukları doktora programı veya sanatta yeterlik dallarından farklı alanlarda almış olan adaylara, eksikliklerini gidermek amacıyla bilimsel hazırlık programı uygulanabilir. Bilimsel hazırlık programı zorunlu olmayıp, gerekli görülmesi halinde uygulanmaktadır.
Tezsiz yüksek lisans diploması ile doktora başvurusu yapılması mümkün müdür?
Doktora programına başvurabilmek için adayların tezli yüksek lisans diplomasına olmasına sahip olmaları gerekmektedir. Ancak, Resmi Gazete’ de yayınlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e göre; tezsiz yüksek lisans programına 06.02.2013 tarihinden önce kayıt olan adaylar, aldıkları diplomaları ile doktora programı başvurusunda bulunabilirler.
Öğrenci Belgesi ve Not Dökümünü (Transkript) nasıl talep edebilirim?
Kazlıçeşme Yerleşkesindeki Öğrenci İşleri’nden talep edebilirsiniz.
Belgelerimi Benim Yerime Başkası Alabilir mi?
Belgeleriniz ancak, vekâlet verdiğiniz bir kişi tarafından alınabilir.
Geçici Mezuniyet Belgemi Ne Zaman ve Nereden Alabilirim?
Öncelikle Enstitü tarafından mezuniyet kararınız açıklanır ve "Geçici Mezuniyet Belgesi" mezuniyet tarihinden sonra 15 gün içinde hazırlanır.
Diplomamı Benim Yerime Başkası Alabilir mi?
Diplomanız vekâlet verdiğiniz bir kişi tarafından alınabilir.
Adres/Telefon vb. Bilgilerimde Nasıl Değişiklik Yapabilirim?
Lisansüstü öğrenci işleri ofisi ile iletişime geçerek bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Telefon numaralarınız ve mail adresleriniz önemli durumlarda akademisyenlerin ve idari personelimizin size ulaşabilmesi için mutlaka güncellenmelidir.
Derslere Devam Zorunluluğu Var mıdır?
Derslere %70 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Ne Zamana Kadar Kayıt Dondurma Başvurusunda Bulunabilirim?
Kayıt dondurma başvuruları, derslerin başlamasından itibaren 2 ay içinde yapılabilir.
Kayıt Dondurma Şartları Nelerdir?
Kayıt dondurabilmek için en az bir yarıyıl okumuş olmanız gerekmektedir.
Web sitemizde yer alan bilgi ve belgeler kısmındaki kayıt dondurma formu ile enstitüye başvurabilirsiniz.
Başvurunuz Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile sonuçlanır.
Kayıt dondurabilmeniz için geçerli mazeretler;
a) Hastaneden alınan heyet raporu ile belgelenmiş sağlık sorunu.
b) YÖK kararı ile öğrenime ara verilmesi.
c) Doğal afetler nedeniyle öğrencinin öğrenime ara vermek zorunda olması.
ç) Eşinin veya birinci dereceden kan yahut sıhrî hısımlarının ağır / acil hastalığı dolayısıyla onlara bakacak başka kimsenin bulunmaması ya da birinci dereceden kan yahut sıhrî hısımlarının bulunmaması nedeniyle kardeşinin ağır / acil hastalığı dolayısıyla ona bakmak mecburiyetinde bulunması.
d) Tecil hakkını kaybetmesi veya tecilinin kaldırılması suretiyle askere alınması.
e) Tutukluluk hali.
f) Öğrencilik sıfatını kaldırmayan veya üniversiteden çıkarılmasını gerektirmeyen mahkûmiyet hali.
g) Eşinin veya birinci dereceden kan yahut sıhrî hısımlarının birinin şehit olması veya bakıma muhtaç olacak şekilde yaralanarak gazi olması.
ğ) Enstitü yönetim kurulunun kabul edeceği diğer nedenler.
Kaç Dönem Kayıt Dondurabilirim?
Bir seferde azamî kayıt dondurma süresi; bilimsel hazırlık programı ve tezsiz yüksek lisansta bir yarıyıl, tezli yüksek lisansta iki yarıyıl, doktora / sanatta yeterlikte dört yarıyıldır.
Kayıt Sildirme Başvurusu Nasıl Yapılır?
Lisansüstü öğrenci işleri ofisine kayıt sildirme dilekçesi ile başvuru yapabilirsiniz. Kayıt sildirme dilekçeniz Enstitü Yönetim Kurulunun onayına sunulur, olumlu ya da olumsuz sonuç size bilgi olarak Enstitü Öğrenci İşleri tarafından bildirilir.