Doç. Dr. Zeynep Banu DALAMAN / Yönetim Kurulu Başkanı
Sosyolog ve siyaset bilimci. Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü (Sciences-Po Paris)'te Orta Doğu Siyaseti, doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde “Feminist Alternatif Medya ve Kadın Örgütleri” üzerine tamamladı. Uzun yıllar çeşitli siyasi faaliyetlere katıldı ve birçok önemli saha çalışması gerçekleştirdi. Dalaman, 2010'dan 2017'ye kadar İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı ve Kadın Çalışmaları Koordinatörü olarak görev yaptı. Merkezi Londra'da bulunan Türkiye Araştırma Merkezi'nin danışma kurulundadır. 2017-2020 yılları arasında Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak 3 yıl görev yaptı. 2017 yılında Altınbaş Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi'ni kurdu. Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (UDSR/DURS) Yönetim Kurulu Başkanı ve KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) üyesidir. Halen İstanbul Topkapı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir. Bunun yanında üniversitenin Göç Politikaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı olarak da görevlerini sürdürmektedir. Çalışma alanları toplumsal cinsiyet, kadın, siyasi temsil, uluslararası göç, kentli hakları ve Ortadoğu’da sosyal hareketlerdir.
Dr. Öğr. Üyesi Elif GENÇKAL EROLER / Yönetim Kurulu Üyesi
1985 yılında İstanbul’da doğmuştur. Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ni (Almanca) bitirmiştir. Lisans
eğitimini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü’nde
tamamladıktan sonra, yüksek lisansını Leibniz Universitaet Hannover’de Avrupa Çalışmaları
üzerine yapmış, doktora derecesini ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi ve
Uluslararası İlişkiler alanında almıştır. 2017’de tamamladığı “Türkiye’de Eğitim Politikalarında
Ulus ve Vatandaş İnşası (2002-2016)” başlıklı doktora tezi 2019 yılında İletişim Yayıncılık
tarafından kitaplaştırılmıştır. Milliyetçilik, ulus-kimlik, toplumsal cinsiyet, modernleşme,
Batılılaşma konularında çalışmaktadır.
Dr. Öğretim Üyesi Suat DÖNMEZ / Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Öğretim Üyesi Suat Dönmez, Yüksek Lisans eğitimlerini Harp Akademileri ve Oklahoma Üniversitelerinde yapmış, Doktora eğitimini ise Ankara Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamlamıştır. 1998-2001 tarihleri arasında Belçika’da NATO karargahında Barış İçin Ortaklık Programında eski Doğu Bloku ülkelerine danışmanlık görevlerini yürütmüştür.
2003 yılında ABD'de CENTCOM Karargahında görev almış, 2005-2006 yılları arasında Bosna Hersek'te yürütülen Avrupa Birliği ATHEA Harekâtında Komutan yardımcısı görev yapmıştır. 2009-2012 yılları arasında Brüksel’de NATO Genel Merkezinde Daire Başkanı olarak görev almıştır.
Uluslararası Güvenlik, Uluslararası Çatışmalar ve müdahaleler, Kriz yönetimi konularında çalışmalar yapmakta olup, çeşitli NATO eğitim ve tatbikatlarında planlama konularında Mentor ve Danışman olarak görev yapmış, Almanya NATO Okulu, TSK Harp Akademileri, TSK Harp Oyunu ve Simülasyon Merkezi, TSK Terörle Mücadele Merkezi ve TSK Barış için Ortaklık Merkezi’nde ders ve konferanslar vermiştir.
Dr. Öğretim Üyesi Enver Emre Öcal / Yönetim Kurulu Üyesi
Enver Emre Öcal, 1978 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans derecesini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde İşletme üzerine yapmıştır. Yeditepe Üniversitesi’nde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bilim Dalında hazırlamış olduğu Kazım Karabekir’in Eserlerinde Doğu Sorunu başlıklı tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalında hazırlamış olduğu Şefik Hüsnü Değmer’den İşçi Partisi’ne Aydınlık Hareketi’nin Tarihsel Süreci başlıklı tezi ile de “Doktor” unvanını almaya hak kazanmıştır. 2018 yılı itibarıyla İstanbul Topkapı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Aynı üniversitede Tarih Bölüm Başkanlığı ve Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini sürdürmekte olan Enver Emre Öcal, Tarih Bilimine Giriş, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Türk Demokrasi Tarihi gibi lisans derslerinin yanı sıra İnanç ve Düşün Tarihi ve Tarih Diyalogları gibi yüksek lisans dersleri vermekte; tarihsel sosyoloji, tarih felsefesi ve Cumhuriyet Tarihi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Arş. Gör. Mert TÜRKMEN / Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Topkapı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Araştırma Görevlisi. 2019 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2019-20 yılları arasında Erasmus Üniversitesi Rotterdam, Sosyoloji ve Kamu Yönetimi Bölümü “Governance of Migration and Diversity” programında ilk yüksek lisansını tamamladı. 2020 Ekim ayı itibariyle de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde ikinci yüksek lisansına devam ediyor. Çalışma alanları siyasal teori, insan hakları teorileri, düzensiz göç ve devletlerin sınır dışı politikalarıdır.
Dr. Öğr. Üyesi Cansu GÖKMEN KÖKSAL/ Yönetim Kurulu Üyesi
2010 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünden lisans derecesini, 2013 yılında İstanbul
Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Programı’ndan yüksek lisans derecesini, 2019 yılında
Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Pazarlama Programı’ndan doktora derecesini almıştır.
Çalışma alanları arasında, tüketici davranışları, perakendecilik, sosyal pazarlama ve sorumlu tüketim
yer almaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Gökhan AK / Yönetim Kurulu Üyesi
Doktora derecesini Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden “Siyaset Bilimi” alanında; yüksek lisans derecelerini Brüksel Ozgür Üniversitesi (Université Libre de Bruxelles) Siyaset, Ekonomi ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden “Uluslararası Siyaset” ve İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı’ndan ise “Uluslararası İlişkiler” alanlarında almıştır. Sosyal bilimler alanında yayımlanmış birçok kitap, makale ve kitap bölümleri mevcut olup, yine çok sayıda ulusal ve uluslararası akademik faaliyetlere iştirak etmiş, tebliğler sunmuştur. Dr. Ak’ın ilgi alanları; Türk siyasi tarihi, demokrasi, siyasal katılımcılık, ekonomik-politik sorunlar, göç çalışmaları,
toplumsal cinsiyet çalışmaları, küresel-bölgesel güvenlik sorunları ve uluslararası deniz hukuku ve sorunlarıdır.