
Sosyolog ve siyaset bilimci. Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü (Sciences-Po Paris)'te Orta Doğu Siyaseti, doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde “Türkiye ve Tunus’ta kadın hareketi: Feminist Alternatif Medya” üzerine tamamladı. Uzun yıllar çeşitli siyasi faaliyetlere katıldı ve birçok önemli saha çalışması gerçekleştirdi. Dalaman, 2010'dan 2017'ye kadar İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı ve Kadın Çalışmaları Koordinatörü olarak görev yaptı. Merkezi Londra'da bulunan Türkiye Araştırma Merkezi'nin danışma kurulundadır. 2017-2020 yılları arasında Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak 3 yıl görev yaptı. 2017 yılında Altınbaş Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi'ni kurdu. Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (UDSR/DURS) Yönetim Kurulu Başkanı, Galatasaraylılar Derneği Divan Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü ve KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) üyesidir. Halen İstanbul Topkapı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir. Bunun yanında üniversitenin Göç Politikaları Araştırma Merkezi ile Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma Merkezi’nin başkanlık görevlerinin sürdürmektedir. Çalışma alanları toplumsal cinsiyet, kadın, siyasi temsil, uluslararası göç, kentli hakları ve Ortadoğu’da sosyal hareketlerdir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Kültürel İncelemeler programında yüksek lisansın ardından İletişim Bilimleri programında doktorasını tamamladı. Doktora tezinde Türkiye sinemasında hafızanın biçimsel ifadelerini çalıştı. Halen İstanbul Topkapı Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve feminizm üzerine çeşitli ulusal ve uluslararası yayınlarda yazıları bulunmaktadır.

Elvan Karaman 2020 yılının Eylül ayından beri İstanbul Topkapı Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Araştırma alanları İkinci Dünya Savaşı sonrası tiyatrosu, Elizabeth Dönemi tiyatrosu ve post-modern edebiyattır.
Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Tarihi Anabilim Dalı, Sanat Tarihi Yüksek Lisans Programını (İngilizce) tamamlamıştır. Doktorasını ise Marmara Üniversitesi, Türkiyat Enstitüsü’nde Türk Sanatı üzerine yapmıştır. 2020 yılında doçentliğini almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 5 yıl çalıştıktan sonra 2000-2021 yılları arasında Haliç Üniversitesi’nde çalışmıştır. 2021 yılından itibaren Ayvansaray Üniversitesi’nde çalışmaya devam etmektedir. Dekan Yardımcılığı Grafik Tasarım Bölüm Başkanlığı, Ana Sanat Dalı Başkanlığı, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanlığı gibi pek çok idari görev ve tez danışmanlıklarını yürütmüş olup, lisans, yüksek lisans dersleri vermektedir. Ulusal ve Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, , yine ulusal ve uluslararası sempozyumlarda/kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildirisi uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış biri 2. Baskı yapan iki kitabı ve kitap bölümleri bulunmaktadır.

Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlamış, 20 yıllık profesyonel iş yaşamında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev almıştır. Kadın Girişimci olarak kendi işletmesini, Dijital Dönüşüm üzerine Ar-ge işletmesi olarak kurmuştur, Ar-ge işletmesi hala faaliyetlerine devam etmektedir. 2019-2021 yılı TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı döneminde Kadın İstihdamının artırılması ve kadın iş gücünün gelişimine katkıda bulunacak projede görev almış, Kadın Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. Halen TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesidir. İstanbul Topkapı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce) Bölümü öğretim üyesidir.

1984 yılında doğan Göze Çakır Yüce İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlanmıştır. Selçuk Üniversitesi’nde Sosyoloji alanında Lisans (2004-2008) ve Yüksek lisans (2008-2011) eğitim almıştır. Yüksek Lisans eğitiminin 2009-2010 Güz Dönemi Varşova Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde sürdürmüştür. Meslek hayatına özel ve devlet okullarında öğretmenlik yaparak başlamış, 2012-2015 yılları arasında ise Beyoğlu belediyesinde Sosyolog olarak dezavantajlı gruplalar ile uygulamalı olarak çalışma deneyimi kazanmıştır. 2016 yılından beri Topkapı Üniversitesi Plato MYO Sosyal Hizmetler Programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta ve 2020 yılı itibari ile yine aynı bölümde Bölüm/Program Başkanı olarak idari görevini sürdürmektedir. Sosyoloji ve Sosyal Hizmetler alanında akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Sinem Savaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi-Uluslararası Ticaret bölümünden 2015 yılında derece ile mezun olmuştur ve lisans öğreniminin son dönemini King Sigismund Bussines School (Budapeşte)’da tamamlamıştır. Kariyerine İstanbul Ticaret Odası’nın çeşitli projelerinde yer alarak başlayan Savaş, son olarak Kuehne Nagel Uluslararası Nakliyat şirketinde, ithalat&ihracat operasyon sorumlusu olarak görev almıştır. Maltepe Üniversitesi, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi programında yüksek lisans öğrenimine devam eden Savaş, Tarım-Gıda Tedarik Zincirine SCOR Modelinin uygulanması üzerine tez çalışmasını yürütmektedir. Topkapı Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünde Araştırma Görevlisi ve Kagider üyesidir.
Lisans eğitimini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarih bölümünde aldı. Yüksek lisansını aynı üniversitede “Modern Haritacılık Bilgisinin Osmanlı’ya Transferi (1776-1922)” isimli çalışması ile tamamladı. Hâlen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde doktora çalışmasını yürütmektedir. Çeşitli yayınevi ve ajanslarda editörlük, metin yazarlığı ve proje koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur. Osmanlı modernleşmesi, şehir tarihi, kültür tarihi, düşünce tarihi alanları ile ilgilenmektedir. İstanbul Topkapı Üniversitesi tarih bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi Avrupa Ekonomik Topluluğu Araştırma Uyguma Merkezi (ATAUM), Ankara Üniversitesi Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsü ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Ekonomi yüksek lisans programlarında eğitim aldı. Ulusal ve uluslararası kuruluşlarda kırsal ve kentsel kalkınma programlarında, koordinatör yardımcısı, koordinatör ve uzman olarak iki yüzü aşkın araştırma ve uygulama projesinde çalıştı. Köylerin Mahalleye Dönüştürülmesinin Sosyal Etkileri, Avrupa Birliği Mali Yardım Programları Proje Hazırlama, İstanbul Boğaziçi Belediyeleri Çalıştayı 1, İstanbul Boğaziçi Belediyeleri Çalıştayı 2, 15 Temmuz Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması, 15 Temmuz Taksim Demokrasi Nöbetleri Anı Defterleri Araştırması, Kentli Hakları ve Kentsel Yaşanabilirlik kitap çalışmalarında yazar ya da editör olarak görev aldı. Hukuk Sosyolojisi ve Siyaset Bilimi ağırlıklı araştırma ve yayınları çok sayıda dergi ve seçki kitapta yayınladı. M5 Savunma ve Güvenlik Dergisi başta olmak üzere birçok dergide yayın kurulu üyeliği yaptı. Uluslararası Kartepe Zirvesi içerik koordinatörlüğü ve düzenleme kurulu üyeliği başta olmak üzere çok sayıda uluslararası kongre ve akademik etkinlikte yer aldı. 2018-2021 arasında Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi kurucu Koordinatörlüğünü yürüttü. Halen Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Yurt içi ve yurt dışında kent, göç, bölgesel politikalar, kalkınma ve yaşanabilirlik konulu çok sayıda makale ve projesi bulunmaktadır.